Eric & Carin - Canada 2018 - Yukon

Elfde dag - Corinto , Nicaragua

Deze dag begon in Nicaragua; rond 0800 kwamen we aan in Corinto, zo'n beetje de enige havenplaats in Nicaragua aan de kant van de Pacific. Natuurlijk de standaard zaken eerst gedaan, ontbijtje, fotootje en daarna rond 0815 de wal op om met een bus ongeveer anderhalf uur te rijden naar Leon, de voormalige hoofdstad van Nicaragua. Door een landschap vol met knoek, bush en vulkanen reden we een stuk over de Panamericana Highway. 

Nou ja, highway, bij ons zouden we dat een provinciale weg noemen, gewoon twee rijbaantjes, eentje voor noordelijk verkeer, en eentje voor zuidelijk verkeer. Vol met gaten, overstekende paarden, koeien, honden en ezels (zowel dieren als personen). De omgeving is echter prima, net zoiets als we gewend waren in Costa Rica een paar jaar geleden. Uiteraard was het weer een prachtige zonnige dag met temperaturen over de 30 graden. Leon is een oude stad, en net zoiets als de stad waar we gisteren waren: in het centrum een groot vierkant plein, een aantal imposante kerken, en veel straatjes met alleen maar gevels. We zijn in Leon in de basiliek geweest (weet effe niet meer hoe het ding heet, een grote, witte kerk met een aantal halfronde koepels als dak), en we zijn zelfs via een trap met 76 treden ofzo bovenop het dak van de kerk geweest. Je hebt dan een aardig uitzicht op de stad en het omringende gebied, en omdat het best helder weer was konden we een aantal vulkanen in de verte zien liggen. 


Het gekke is dat je op het dak van de kerk je schoenen uit moet doen, anders zou je wel eens wat kunnen beschadigen ofzo...nou, het enige wat je beschadigde waren je voetzolen, ook het dak was namelijk wit geverfd, en met een wit dak in de volle zon, kreeg je dus de blaren op je jatten...Dat die monniken dat vroeger als test deden, prima, maar wij als toerist ? 


We konden helaas niet al te lang in Leon blijven, we moesten weer anderhalf uur rijden om terug te komen bij de boot, en rond 1500 kozen we met flink getoeter het ruime sop...Het getoeter had trouwens wel een reden, er misten nog steeds twee mensen die wel van boord waren gegaan, maar niet meer erop; en om 1430 moest toch echt iedereen aan boord zijn ! Of deze mensen het nog gehaald hebben, dat is ons niet meer verteld...Anders hebben die echt de boot gemist !
Morgen in Costa Rica, gaan we een boottochtje doen op de Rio Tarcoles, door de mangroves. Kijken of het een beetje veranderd is sinds de laatste keer dat we daar geweest zijn (2008).

Stay Tuned !

Carin & Eric

Tiende dag - Antigua , Guatemala

Vandaag een dagje Guatamala; rond een uur of 1000 konden we de wal op, even door het cruisecenter hier rondgelopen en wat souveniertjes gescoord, daarna wachtte de bus al op ons die ons naar Antigua bracht. Een ritje van zo'n 90 minuten, door een landschap wat door vulkanen wordt gedomineerd. 


Vanuit de airconditioned bus was het allemaal prima te zien. De zon scheen een put in de grond, het was zo'n 30 graden aan de kust, en toen we eenmaal in Antigua uit de bus stapten, was het gelukkig iets minder, maar toch zo'n 26 graden...niet verkeerd hoor !
Antigua is een oud stadje, met veel verschillende Spaanse en Maya invloeden; best wel grappig om doorheen te lopen, vanaf de straatkant is er niet zo heel veel aan, maar als je door diverse voordeuren (van oa hotels enzo) binnenstapt, kom je in een heel andere wereld. 

Vaak stap je dan ineens een prachtige binnentuin in, met veel bloemen,planten en fonteinen.Middenin Antigua vind je een groot vierkant plein, met daaromheen de hoogste gebouwen van de stad : oftewel 4 gebouwen met twee verdiepingen. Alles dus in een koloniale, Spaanse en Maya stijl. 

Best geinig voor cultuurbarbaren zoals wij ! Uiteindelijk natuurlijk weer teruggebust naar de Westerdam, waar het al bijna donker was toen we aankwamen. En een uurtje later, rond 1900 uur ofzo, vertrok de boot. We zijn nu onderweg naar Nicaragua, waar we morgenochtend aanleggen en we weer een tourtje naar een stadje gaan doen.

Oja , sateliet-internet was erg slecht vandaag, vandaar dat dit verhaaltje iets later online staat...

Stay Tuned !

Carin & Eric

Negende dag - Huatulco , Mexico

Vanmorgen om 0800 lagen we in Huatulco, Mexico. Met weer een stralende dag voor de boeg, de verwachting was 29 graden en onbewolkt moest het wel weer goedkomen. En dat kwam het ook ! 

Na eerst even op ons gemakkie door het kleine dorpje gelopen te hebben, en hier en daar wat winkeltjes hadden bezocht, liepen we terug richting de boot om ons gereed te maken voor weer een snorkeltour. Deze keer zouden we naar de overkant van de baai varen, en daar op een rif het eea gaan bekijken. Rond 1015 was het verzamelen, en na een korte introduktie en het uitdelen van zwemvesten etc. voeren we in een klein bootje naar de overkant. We kwamen aan op een prachtig strandje, met enkele cafeetjes en al snel gingen we achter een snorkelgids aan die ons oa bij een kleine grot zou brengen. Het water was fantastisch helder en lekker van temperatuur, we hebben veel verschillende vissen gezien, en ook de grot (met een hele smalle toegang) was best wel geinig. 

Na zo'n 3 uur in totaal voeren we weer terug richting de Westerdam en klommen we weer aan boord om iets te lunchen ; dat werden hotdogd & patat, en dat ging er best in ! Daarna nog op ons gemak op het achterdek gezeten om nog iets aan de kleur te doen (was eigenlijk niet nodig, maar ja,  we willen zeker weten dat we straks bruiner zijn als jullie !). Daarna natuurlijk diner, een tijdje met een Amerikaan zitten praten die in z'n eentje aan het cruisen was (mooie verhalen had die man !), en nog wat in een van de cafeetjes aan boord gedronken.
Morgen leggen we rond 1000 aan in Guatamala, we gaan dan naar Antigua om op ons zelf de stad te doorkruisen. Antigua is ongeveer 90 minuten rijden van de haven vandaan, dus we zitten zoiezo al 3 uur in een bus heen en weer... We zien wel wat het wordt, we laten ons verrassen !

Stay Tuned !

Carin & Eric

Achtste dag - op zee

Vandaag uitgeslapen, om 1000 uur een ontbijtje wezen scoren en verder eigenlijk niet veel gedaan; een beetje bij het ene zwembad op het achterdek hangen, daarna bij het tweede zwembad op het middendek hangen, en daarna nog even gerelaxed in de Hydropool op het voorste dek. Tussen door wat gesnacked, uiteindelijk aan het eind van de dag wat pasta gegeten, en in de avond zijn we naar een on-board show wezen kijken (je moet toch wat ? Nee hoor, was best leuk). Daarna nog een drankje in de casino-bar genomen, en dat was het zo'n beetje. Tijdens het varen hebben we regelmatig over de reling gehangen, nee, niet om de vissen te voeren, maar om naar de vele schildpadden te kijken die langs kwamen zwemmen : tientallen hebben we er gezien ! 

Ook nog een paar dolfijnen, en wat andere vissen die aan de oppervlakte zwommen, oa een rog is voorbijgekomen. Da's allemaal best goed te zien vanbovenaf, het water is hier hartstikke helder !
Morgen zijn we in Huatulco, ergens rond 0800 leggen we aan, maar vertrekken iets vroeger, rond 1400 uur geloof ik. We gaan weer op een snorkeltourtje, ergens een mile van de boot vandaan. We gaan het wel weer meemaken.

Stay Tuned !

Carin & Eric

Zevende dag - Puerto Vallarta , Mexico

Deze maandag zouden we de wal op gaan in Puerto Vallarto, Mexico. Vanmorgen rond 0745 lag de Westerdam in de haven. Het was nog steeds donker, de zon was net bezig om op te komen, en de tempertuur moest dat ook nog doen, het was nog maar een graad of 19. 

Gelukkig zou dat allemaal goed komen vandaag, er was bewolking opgegeven, maar ook 30 graden, dus no worry's ! Rond 0830 waren we van het schip en zochten we het verzamelpunt van onze catamaran/snorkeltour op. We hadden een tour geboekt die ons met een catamaran naar oa Yelapa en Majahuitas zou brengen, plekjes aan de baai, waar we zouden snorkelen en we  op het strand wat konden relaxen. Deze plekken kan je niet via het land bereiken, tenzij je een paar dagen door het oerwoud wil hiken, en daar hadden we de tijd niet voor. Tijdens de vaartocht, die toch wel dik een uur duurde, zagen we al snel enkele walvispluimen uit het water opstijgen, en na enkele ogenblikken ook een paar walvisruggen en staarten boven water komen. De beesten waren duidelijk in de wintermodus, het was allemaal niet zo spectaculair wat ze lieten zien, maar wel erg leuk om daar dichtbij te zijn. We voeren nog langs wat uitgesleten rotseilandjes, met veel fregatvogels, pelikanen en ibissen erop, en uiteindelijk kwamen we in de baai aan waar gesnorkeld kon worden. Iedereen het water in (best even fris), en na een half uur was iedereen er weer uit, op twee na...wij dus. Er was genoeg te zien daar onderwater, veel verschillende soorten vis, van murene's tot aan needlefish toe, en alle andere aqaurium soorten er tussenin. Best mooi. Toen we uiteindelijk weer aan boord waren voer de catamaran gelijk door naar een baai verderop waar we van boord gingen om op het strand te relaxen. 

We zijn nog door het dorpje gelopen, naar een leuke waterval, en hebben ons daarna op het strand en bij de cafeetjes vermaakt. Aan het eind van de middag natuurlijk weer de catamaran op en teruggecatamarand naar de Westerdam...een goeie dag, heerlijk warm weer, en van alles gezien en gedaan. 

Morgen zitten we weer een dag op zee, daarna weer een uitstapje in Mexico !

Stay Tuned !

Carin & Eric

Zesde dag - op zee

Op deze zondagmorgen hebben we rond 0800 de zon zien opkomen; het was wel een beetje veel bewolkt, maar de temperatuur zat al boven de 20 graden en zou gedurende de rest van de dag allen maar oplopen. 


Na een echt zondags ontbijtje (croissantjes met kaas en maple syrup) zijn we wat attributen wezen halen om ons een beetje bij het zwembad op het achterdek bezig te houden. Tijdens het eea inpakken stonden we op ons balkon een beetje over het water te turen richting het laatste stukje van Baha California waar we langs voeren, toen we opeens een paar dolfijnen door de golven zagen springen die het schip maakte. 

Snel wat foto's kunnen maken, de dolfijnen hadden er zin in en bij elke golf sprong er wel eentje overheen. Vijf minuten later was het speelkwartier afgelopen en verdwenen de dolfijnen onder water, en we hebben ze daarna niet meer gezien. We zijn toen eerst een bak echte koffie wezen halen bij de koffiebar op het voorschip, en dat dachten wel meer mensen, er was even geen plekje om lui te zitten en van de koffie te genieten. Daarna naar het zwembad gegaan, en we hebben ons daar een paar uurtjes vermaakt met lezen/puzzelen/niks doen/internetten... Zo kwamen we erachter dat het een beetje gesneeuwd had in NL, dat het misschien wel code rood kon worden maandag tijdens de spits en dat Ajax zoals verwacht PSV had ingemaakt. Bij ons werd het ook code rood, we moesten al driftig met de zonnebrand in de weer om niet te verpiepen...We kunnen er dus niets aan doen als we met de kerst een beetje bruiner terugkomen...hahaha

Na het avondeten zijn we weer naar de Hydro-pool geweest en hebben we weer op de warme relaxbanken een klein dutje gedaan...En nu , nu gaan we nog even wat drank soldaat maken !

Morgen zijn we een dag op stap in Mexico, we gaan met een catamaran varen en een beetje snorkelen !


Het kaartje van Reismee.nl klopt nog steeds niet, voor de juiste lokatie op moment van typen zie de foto...

Stay Tuned !

Carin & Eric

Vijfde dag - Op zee

Vandaag de hele dag op zee, onderweg naar Puerto Vallarta. Een beetje bewolkt weer, maar morgen wordt het beter met 32 graden en half bewolkt...je moet hier snel je limonade opdrinken, want voor je het weet zijn je ijsblokjes erin gesmolten...hebben jullie dat nu ook ? In ieder geval was vandaag een rustig dagje; we begonnen na het ontbijt met een bezoekje aan de gym; daar het bleef het natuurlijk niet bij, we hebben allebei het eea aan zweet laten vallen ! Carin heeft aan cardio en krachttraining gedaan (loopband,crosstrainer,buikspieren,squats enz) (geen idee wat het allemaal is, maar ze was lekker bezig), en ik, ik heb 45 minuten op een fiets gezeten om verschillende bergen op en af te gaan (maar de fiets bleef gewoon op z'n plek?). Daarna met de e-reader en Nintendo langs het binnenzwembad gezeten, en genikst.

Eind van de middag gereed gemaakt om te gaan eten, en na het eten zijn we de Greenhouse Spa ingegaan. Daar hebben we een uurtje in de Hydro-pool gezeten, een warm en groot soort bubbelbad waar gebubbeld wordt met echt krachtige stralen lucht/water. Een stuk intenser als een gewone whirlpool/hottub. Hierna nog even bijgekomen op een heerlijk verwarmd stenen bed in de vorm van je lichaam....lekker hoor !


Daarna werd het tijd voor een biertje en en een cocktail (jammer van de workout van vandaag :-(  ) in de bar bij het casino. Daarna nog even in de BBKings bluesclub rondgehangen, en toen, toen was de dag voorbij...

Het kaartje van Reismee.nl klopt nog steeds niet, voor de juiste lokatie op moment van typen zie de foto...
Morgen (zondag) nog een dag op zee,  en dan hebben we een dagje Mexico in het vooruitzicht...

Stay Tuned !

Carin & Eric

Vierde dag San Diego - Boarding MS Westerdam

Vrijdag, de dag dat we aan boord van de Westerdam stappen ! Natuurlijk eerst een ontbijtje in het Embassy Suites gedaan voor de laatste keer, en daarna eerst maar eens naar het haven front gelopen om te kijken of de Westerdam er echt wel lag...en jawel hoor, het bootje lag er, en was bezig om de passagiers van de vorige trip uit te laden. 


We hebben even in het zonnetje zitten kijken naar het gedoe, waarna we op ons gemakkie weer terugliepen naar het hotel, de koffers hebben ingepakt en hebben uitgechecked...was ergens rond 1030 uur ofzo. Hierna met de koffers naar de Westerdam gerold, en ons gemeld om aan boord te mogen gaan. Eerst even de koffers afgeven (die worden naar je hut gebracht), inchecken, je keycard in ontvangst nemen, en effe wachten tot het sein kwam dat we aan boord mochten. Rond 1200 uur mochten de eersten aan boord, wij mochten zo'n 20 minuten later. Natuurlijk eerst eens door het schip (je mag geen boot zeggen !) gewandeld, en eigenlijk is de indeling nagenoeg hetzelfde als de Nieuw Amsterdam waar we enkele jaren geleden op voeren. Alles ziet er eigenlijk tiptop uit, ook al is de boot(sorry, het schip) van bouwjaar 2004. Komt natuurlijk ook omdat in april dit jaar het gehele interieur is vernieuwd en ge-update. Hopen dat-ie er over 2 weken nog zo uit ziet ! hehehe...

Natuurlijk hebben we de verplichte oefening voor vertrek meegemaakt, en rond 1615 werden de trossen losgegooid en waren we onderweg ! Met een drankje keken we hoe San Diego steeds kleiner werd (oja, en het werd ook steeds donkerder, zo iets voor 1700 uur is het gewoon donker. 

Daarna natuurlijk wat eten bij een van de restaurants, en als afsluiting zijn we in het Exploration Cafe, helemaal voorop de boeg van het schip op het bovenste dek nog een bakkie koffie wezen halen. En dat was zo'n beetje de vrijdag. Vannacht wordt de klok op zee een uur vooruit gezet, zodat het tijdsverschil geen 9 uur meer is, maar 10.

Morgen de hele dag op zee....lekker niks doen ! Iedereen natuurlijk bedankt voor de reaktie's op reismee.nl en op facebook, doen we het niet voor niets!

Oja, het kaartje wat bij dit verhaal hoort, klopt niet ! Je kan op deze site geen lokatie midden op zee aangeven ! (foutje van Reismee.nl)...We zitten toch echt ergen op zee voor de kust van Baha California (Mexico)...

Stay Tuned !

Carin & Eric