Eric & Carin - Australie 2020 - Perth naar Darwin

Van Dawson (Canada) naar Tok (USA)

0630 met de wekker wakker geworden (hoe bedoel je, vakantie?) en alles meteen ingepakt en opgeruimd, in de schone Chevy geladen en uitgechecked. Na 300 meter gestopt bij het Downtown Hotel, en daar een stevig ontbijt gescoord ! Hierna reden we op tijd weg om bij het pontje te komen wat ons over de Yukon River zou gaan zetten. Het duurde even voordat-ie aan onze kant was, wij en nog een paar andere auto's erop en varen maar.

Aan de overkant zaten we meteen op de Top of the World Highway #9, een gravelweg, en de eerstvolgende stop zou zo'n beetje na 110 km zijn op de Yukon-Alaska grens. Natuurlijk moesten we even gechecked worden dmv vingerafdrukken en een foto (en US$ 6,-- per persoon aftikken) voordat we het land van Uncle Sam in mochten. Voor die $6,-- kregen we wel een prachtige customs stempel in ons paspoort, bijna zo groot als een hele bladzij van je paspoort, en met een Elk erop. Geinig hoor.

Hierna reden we ineens op Taylor Highway #5, eerst een stukje asfalt, maar al snel werd dat ook weer gravel. Tot aan Chicken bleef het gravel, een stuk na Chicken werd het uiteindelijk weer asfalt en dat bleef zo... Bij Tetlin Junction sloegen we af op de Alaska Highway #2 en reden we een kort stukje naar Tok. Uiteindelijk was de rit ongeveer 190 mile/300 km, maar we hebben er wel een uurtje of 8 over gedaan. En, op de Yukon-Alaska grens hebben we deklok een uur terug gezet...



Onderweg hebben we in ieder geval weer genoten van de fantastische uitzichten, we hebben wat gegeten in Chicken, een losgeslagen community met veel (heel veel) campers en alternatieve figuren, en we hebben gelukkig ook nog wat wildlife gespot; eerst zagen we een paar kilometer voor de grens 3 marmotten rondscharrelen, en anderhalf uur later zagen we in de USA ook nog ergens een marmot op een steen liggen zonnen. We hebben er wat foto's aan gespendeerd, altijd leuk die beestjes. Verder niet zo heel veel wildlife, wat vogeltjes enzo. Het was prima helder en zonnig weer toen we uit Dawson vertrokken, eenmaal onderweg zagen we wel her en der wat wolkjes drijven, en aan het eind van de dag, zo in de buurt van Tok, trok het toch wel wat dichter. Voor vannacht geven ze regen op. Gelukkig maar, dan kan de Chevy weer schoon spoelen, na vandaag zit-ie weer helemaal onder de stof en rotzooi. Al dat schoonmaakwerk van gisteren is voor niks geweest...sh*t !



Morgen (16 juni)is Carin jarig (hiephiephoera !!!) en hebben we een redelijk lange rit naar Haines Junction (da's weer Canada in).We blijven drie nachten in Haines Junction, omdat we daarvandaan het Kluene NP in willen gaan...

(Oja, niet zeuren dat de foto's niet goed bij de tekst staan !)

Stay Tuned !

Carin & Eric

Reacties

Reacties

Eric en Bianca

Inderdaad... vakantie... die tijden steeds! Maar het is wel weer ontzettend mooi zeg! Veel plezier nog! En Carin, van harte gefeliciteerd!

Marrie

Hallo samen, op deze Mooie dag want Carin jij bent Jarig.
Van Harte Gefeliciteerd, en Erik met je Meisje.
Wat ‘n mooie fotocamera de Elk, hij bleef er mooi voor zitten zeg ??

Louis

Jammer dat je de auto voor jan met de korte achternaam hebt staan wassen maar OK

Je hebt weer wat beleeft ennnnnnn Carin van harte gefeliciteerd!!!!!!! jij ook Eric.
Geniet er lekker van!!

Groetjes,Louis.

Marijke Kelder

Carin gefeliciteerd met je verjaardag ???
Altijd leuk de marmotten deze zijn zeker gewend aan mensen
Ik vind dat hrgluit altijd zo leuk
Groetjes Marijke

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!