Eric & Carin - Australie 2020 - Perth naar Darwin

Skagway - White Pass Railroad

Op deze zondagmorgen stonden we om half zeven op, mensen wat een tijd...we deden dat natuurlijk niet zomaar, maar omdat we om 0815 uur de White Pass summit tour met de Yukon Railroad gingen doen. Een treinritje met de oude wagons (gerestaureerd, dat wel) uit de tijd van de Klondike Gold Rush rond 1900. De rit duurt ongeveer anderhalf uur heen, dan worden de locomotieven aan de andere kant van de wagons gezet en gaat het hele spul weer in anderhalf uur naar beneden. Best een mooie route, je volgt de oude Goldrush trails die de goudzoekers in 1898 en later hebben moeten volgen, totdat het spoor gereed was. Het is een smalspoor, de rails leggen niet zo ver uit elkaar als in Nederland.



Mooie uitzichten, je gaat door twee tunnels en over enkele hoge bruggen. We hebben nog enkele Mountain Goats op de berghellingen aan de overkant gespot, en verder alleen maar scenery gezien en beleefd.



Na de rit hebben we wat gegeten in de Red Onion Saloon, en daarna besloten we om een trail rondom Lower Dewey Lake te lopen. Zou in totaal iets meer als 5 km zijn, maar voordat je bij het bergmeer bent, moet je eerst redelijk steil omhoog. En daar komt geen eind aan, na elke bocht zie je weer een stuk omhoog gaan ! Uiteindelijk bij het meer terechtgekomen, we besloten om tegen de klok in rond te gaan. Een mooie trail, wel veel op en neer, en het laatste stuk was het vervelends; over manshoge rotsblokken en zonder eigenlijk een spoor van de trail ben je bijna een halfuur aan het rotsklimmen voordat je weer op de trail bent. Maar, het is allemaal weer gelukt, en het hele stuk dat je aan het begin omhoog ging, moet je nu weer naar beneden. Een stevige wandeling was het !



Toen nog even een andere stukje gelopen, achter het Skagway vliegveld(je) was nog een trail over redelijk vlak terrein langs de kust, en daar hebben we ook nog een uurtje aan besteed.

Daarna hadden de voetjes het wel gehad en zijn we naar de Skagway Brewing Company gegaan om wat te drinken, en meteen maar weer te eten; het was inmiddels half zes geworden. Daarna zijn we weer terug gereden naar de Chilkoot Trail Outpost cabins en was de dag op....

Morgen rijden we weer naar Canada, terug naar Whitehorse. En dan, dan leveren we dinsdag de auto in, en komen dan woensdag eind van de middag weer aan op Schiphol (als alles goed is)...

Oja, je hebt hier trouwens free no speed internet...drama's om een fotootje erop te krijgen...


Stay Tuned !

Carin & Eric

Reacties

Reacties

Arie Goudriaan

Mooie verhalen, ik zal het na morgen missen.

Louis

Het was dan wel weer het dagje, veel gezien en hard moeten werken!
Maar jullie zijn onverwoestbaar. Geniet nog van de laatste dagen en veilig weer thuis!!

Liefs, Louis.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!