Eric & Carin - Australie 2020 - Perth naar Darwin

Dag 12 , Grand Tetons NP

Vanmorgen zag de wereld er een beetje vochtig uit ; wat laaghangende bewolking , geen regen (gelukkig), en het was nog niet echt warm.Eerst zelf maar een paar eieren gebakken voor ontbijt , en om 0810 zaten we in de auto om naar de Tetons te rijden. We reden Jackson uit , en binnen de paar mile die we moesten rijden naar de zuid ingang van het NP , zagen we de laaghangende bewolking verdwijnen en kwam de zon door ! Uiteindelijk kregen we , voordat we zelfs maar in het NP waren , de Teton Range Mountains in hun volle glorie te zien , en man , die zien er toch wel geweldig uit in de ochtendzon ! Boven een paar bergtoppen hing nog een wolkje , maar het kodakmoment was toch wel daar...

We reden het park in , richting de bergen , en de uitzichten waren prima. We besloten om eerst richting Jenny Lake te rijden , om daar de Lakeshore Trail vanaf het Jenny Lake visitor center tot aan de Hidden Falls en het boatdock te lopen. Voordat we daar echter waren , kwamen we het eerste wildlife al tegen ; we spotten een vos die langs de weg van ons afliep. Even wat foto's maken , en nog wat verder kijken wat er te beleven viel. En , 1 minuut en 200 meter verder zagen we bij een aantal gebouwen van de Park Service een stuk of 4 jonge vosjes spelen ! En ja , ook hier waren de kodakmomenten niet van de lucht ! Een prima begin van deze dag !

Uiteindelijk bij Jenny Lake gekomen , en de trail gelopen langs het meer. Je kan natuurlijk ook met het bootje naar de overkant , maar kom op zeg , je moet er wel wat voor doen , dus stapten we de trail af , was maar een paar mile. Langs de trail hebben we ook van alles gezien , herten , vogels , we hebben nog een uitstapje gemaakt over de Moose Lake Trail (geen eland gezien in het kleine meertje !) , en zo'n 20 minuten voordat we ongeveer richting de Hidden Falls klauterden kwamen we langs de trail een marmot tegen ; het beestje zat iets weg te knagen , toen-ie ons hoorde ging-ie iets verderop op een grote kei liggen wachten tot we weer voorbij waren ! Kodakmomenten !

Hierna flink steigen op de trail naar de Hidden Falls , ook daar weer wat foto's gemaakt en uiteindelijk na in totaal bijna 3 uur bezig geweest te zijn naar het boat dock beneden gehiked en het bootje terug genomen naar de zuidkant van het lake en het visitor center (we zijn natuurlijk niet gek om weer terug te lopen , we wilden nog meer doen...).

Hierna even uitgerust met een sapje en wat energie opgepeuzeld , en daarna met de Chevy verder om de diverse andere look-outs , meren en hoogtepunten te bekijken. Her en der kwamen we Elks tegen langs de weg , en uiteindelijk zijn we aan de noordkant van het park bij de in/uitgang weer omgekeerd en weer op ons gemak teruggereden.

We zagen de donkere wolken al over de bergen komen , en rond 1545 uur begon het af en toe te druppelen , en vanaf 1600 uur begon het redelijk te regenen. We besloten het park uit te gaan , in alvast wat te gaan eten zodat we daarna nog konden proberen om via de weg langs Teton Village nog wat wildlife in de schemer te spotten. We reden rond 1815 uur Jackson uit , maar het regende nog steeds , en het leek niet minder te worden. Toch maar proberen , het meeste wildlife heeft een leren jas , en moeten toch ook gewoon eten...

We reden de Moose Wilson Road op , helemaal tot aan de parkingang , maar daar moesten we helaas omkeren omdat de weg afgesloten was.Deze gaat morgen weer open , we proberen het dan gewoon nog een keertje...

Al met al een prima dag , veel gedaan en gezien , en morgen nog zo een.....

Stay Tuned !

Carin & Eric

Reacties

Reacties

Renee

wat een mooie dag met al die "kodak" momenten, die jonge vosjes, heel gaaf, dat is wel echt mazzel hebben!de hele omgeving is prachtig, morgen mog zo'n dag, hoop wel dat het droog is dan! Veel plezier!

Jan en Anneke

Prachtig die vosjes, ook de andere foto's hoor.
Genietse.

louis michielse

Hoi, Carin en Eric,
Jullie hebben weer een mooie dag beleeft begrijp ik.
Veel gezien veel foto's gemaakt, geniet van alles wat op jullie pad komt!!

Groetjes, Lenie en louis.

Christ en Carla

Jullie genieten van de vakantie.Wij van de foto's en het werk!!!!!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!