Eric & Carin - Australie 2020 - Perth naar Darwin

Seward , Kenai Fjords N.P.

Vandaag weer met een boot mee , dit keer door het Kenai National Park. Om 07.30 uur moesten we aan boord , en om 08.00 uur vertrok de catamaran voor een 6 uur durende cruise door de fjorden van het Kenai N.P.

Gisteravond was het eigenlijk later als verwacht geworden , de hike naar deExit Glacier duurde langer als verwacht , we gingen pas na elven naar bed , en dan is 06.00 uur eruit toch wel heftig hoor.

De vaartocht door het Kenai N.P. is erg mooi ; onderweg zie je van alles , zowel op/in het water als op de kant. We hebben Bald Eagles gezien , zee otters , orca's , humpback whales , de grappige papagaaiduikertjes , meeuwen , zeeleeuwen , dolfijnen , en nog meer verschillende zeevogels waarvan we de naam niet weten.

Het weer was in het begin prima , eenmaal buitengaats betrok het en viel er af en toe wat regen. In de Golf van Alaska was de deining behoorlijk , en een aantal van de andere passagiers zag er behoorlijk grauw uit...hehe...Gelukkig hadden wij nergens last van , en de kotszakjes die her en der tot aan de rand gevuld werden opgehaald , bleven bij ons keurig leeg ! We hadden het ook veel te druk met buiten zijn en heen en weer lopen van bakboord naar stuurboord ( zo heet dat aan boord...). Ik denk dat we zo'n 4 uur buiten hebben gestaan en gelopen , en ik weet zeker dat de rest van de passagiers dat nooit hebben gehaald....Oke , het werd wel koud uiteindelijk....

Vanavond nog wat rondwandelen ( misschien wel weer naar deExit Glacier ; er zouden zwarte beren rondlopen....) , en morgen hebben we een dagje om uit te rusten. Misschien gaan we nog raften , we kijken wel.

Stay tuned !

Eric & Carin

Reacties

Reacties

Pa en Ma

Ja, het valt niet mee zo vroeg opstaan he, maar voor zoiets moois moet het geen punt zijn. Leuk hoor die Ottertjes en Carin die eh eh ....muts staat je goed.
Veel plezier verder,
Liefs ons

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!