Cape Breton National Park
Vandaag waren we van plan om een aantail trails in het Cape Breton NP te lopen. Het zag er allemaal goed uit , een lekker windje , zonnig en aan het eind van de dag 30% kans op een buitje. Althans , volgens het visitor center aan de Cheticamp kant , welke we eerst met een bezoekje vereerden. We hebben er een boekje met vogels van de oostkust aangeschaft , en daarna zijn we doorgereden naar de eerste trail van de dag : Corney Brook. Deze trail is bijna 7 km , en je doet er zo'n 2,5 uur over volgens de informatieborden bij de trail. Ook staat er wat info wat je moet doen als je een coyote of beer tegenkomt ( van alles proberen , en uiteindelijk vechten als een leeuw , daar kwam het op neer !
)We hebben op de trail geen groot wild gezien , wel wat berepoep , maar verder niet zoveel. Wel af en toe even "Hello Bear" roepen , bij een onoverzichtelijk stuk , want je weet nooit. Na ruim een uur kwamen we bij het watervalletje , een klein ding , maar ach , we waren er nu toch , dus toch maar op de foto gezet.
De terugweg gaat over het zelfde pad , op de heenweg kwamen we slechts 1 stel hikers tegen , op de terugweg nadat we weer halverwege waren , een paar meer. Onderweg wat spechten gezien , en ook nog bijna op een slang gestapt. Het beestje lag te zonnen op de trail , was ongeveer duimdik , en zo'n 50 cm lang. Leuk om te ontdekken !
Hierna hebben we een tijdje op het gelijknamige kiezelstrand gezeten ( uitpuffen , het was behoorlijk warm tussen de bomen ) en naar de duikende Jan van Genten zitten kijken. Hierna was het tijd om nog een trailtje te doen , we reden naar de Macintosh Brook trail. Onderweg kwamen we een roofvogel tegen in een boomtop. We denken dat het een Red Tailed Hawk was , maar....De trail gaat ook weer naar een watervalletje , is ongeveer 2 km lang en je doet er uit en thuis zo'n 3 kwartier over. Ook wel een grappig ding , niet groot , maar toch....Zelfs na deze hike hadden we nog puf over , en we reden naar de volgende trail : de Lone Shieling. Dit was eigenlijk geen trail , je liep naar een oud , historisch correct lemen hutje , eromheen en weer terug. 20 minuten uit en thuis.
Toen hadden we het gehad en besloten we een ijsje te gaan scoren. Nadat we dit in Pleasant Bay hadden gedaan , reden we terug richting Cheticamp , en ergens middenop Mackenzie Mountain stond er een groot mannetjes eland langs de weg te soppen ! Direct maar wat foto's geschoten , dit was de eerste male-moose die we tegenkwamen hier. Een prachtig groot dier , met een flinke kapstok op z'n kop !
De dag was helemaal goed !
Morgen rijden we richting Charlos Cove , en dat zal onze laatste overnachting op Nova Scotia zijn ; dinsdagavond om 2200 uur lokale tijd behoren we in het vliegtuig te stappen richting IJsland , richting huis....
Stay Tuned !
Eric & Carin