Eric & Carin - Australie 2020 - Perth naar Darwin

Van Yellowstone naar Powell

Deze dag moest in Powell eindigen , en dat deed-ie ook ; maar eerst moesten we nog door een half Yellowstone NP heen , en dat vonden we niet verkeerd ! Deze ochtend hoefde ik geen ijs van de autoruiten te krabben , de zon scheen alweer uitbundig en het beloofde een warme dag te worden.

Yellowstone blijft een bijzonder park ; niet alleen door de grote variatie aan "rariteiten" , maar omdat het net is of je steeds nieuwe uitzichten ziet , terwijl je sommige stukjes al hebt gezien ; het verveeld nooit.

Natuurlijk weer wat wildlife gezien , en zeker aan de oostkant van het park hebben we tientallen bizons gespot , in groepen van 20 tot 50 beesten ! Op een gegeven moment stonden er een aantal autos aan de kant en mensen allemaal zenuwachtig door verrekijkers en camera's kijken naar....ja , naar wat eigenlijk ? Ik even vragen hoe of wat , bleek er op een redelijke verre afstand een grizzly gespot te zijn , maar ze hadden 'm maar even gezien , en nu was-ie al een kwartier niet meer gespot. We besloten even te wachten , en zetten de auto aan de kant ; begon er meteen een zenuwachtige ranger te gillen en te fluiten dat we door moesten rijden , en een eind verderop maar moesten parkeren ( vreemd , er stonden wel 20 autos langs de weg ) . Dus dat hebben we maar gedaan , en besloten om naar de andere wachtenden toe te wandelen ; begon die man weer heel nerveus te fluiten en te gebaren naar ons , dat we daar moesten blijven ofzo...dat deden we dan maar. Hij zal wel gelijk gehad hebben , maar hij was zo druk naar ons aan het gebaren dat-ie vergat dat er achter hem nog een aantal autos stopten en gewoon uitstapten en ook terugliepen ! Maar ja , dat miste hij even. We zijn uiteindelijk maar doorgereden , volgens de andere mensen was de grizzly alleen heel even met een verrekijker te zien geweest , dus voor een foto was het helemaal te ver weg... Enne , alhoewel we verleden jaar in Alaska tussen de grizzly's hebben gezeten , is een grizzly spotten nooit verkeerd natuurlijk...

Hierna reden we een uurtje later het park uit en reden over de Chief Joseph Scenic Byway naar Cody. Cody is "Home of Buffalo Bill" , en we zijn even door het dorp gereden , en wat foto's van een paardrijdende Buffalo Bill ( standbeeld ) gemaakt.

Powell is dan nog een kort stukje ( 16 mile ofzo ) , en rond 16.15 checken we in. De dag zit er weer op. Zometeen even eten bij de Pizza Hut ( de eerste keer deze trip !!! ) , en morgen op weg naar Buffalo ; tussendoor nog een kijkje nemen bij Devils Canyon , dat zal zo'n beetje het hoogtepunt van de rit worden...

Stay Tuned !

Eric & Carin

Reacties

Reacties

Pa en Ma

Prachtige plaatjes en mooie verhalen.
We wachten op meer, veel plezier verder.

Ernst

Mooie foto's en leuke verhalen, veel plezier verder !!

Esther, Evi & Jan

Ha die Carin & Eric. We vinden het weer heel leuk om jullie reisverhalen te lezen. Het ziet er allemaal weer prachtig uit. Het blijft toch een fantastisch land. We wensen jullie nog veel vakantieplezier toe en uiteraard heel mooi weer. Geniet er van !

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!