Eric & Carin - Australie 2020 - Perth naar Darwin

Zestiende dag - op zee

Vandaag een dag op zee, dus we zitten ergens tussen Colombia en Jamaica in, en morgen schieten we ergens langs Cuba...Afgelopen nacht en vandaag hadden we voor het eerst deze trip een ruige zee, lekkere stevige golven van zo'n 4 meter hoog, en daarbij een windje van zo'n 7 tot 8 Beaufort (en dat verzin ik niet, allemaal volgens de info die we hier aan boord op de schermen zien). Dus, lekker op en neer gaan, ineens twee golfslagzwembaden aan boord (waarvan er eentje , die op het achterdek, werd afgesloten, was te erg, de ene kant was leeg en de andere kant stond een meter water boven de rand), maar wel grappig hoor. Ik geloof niet dat er iemand zeeziek is geworden, hoogstens een beetje misselijk van teveel drank ofzo...Maar goed, vandaag dus niet zo heel veel beleefd...tenminste, als je de lunch met de kapitein even vergeet! We waren uitgenodigd om vandaag met kapitein Iglo te lunchen, en normaal doen wij daar als eigenwijze hollanders lekker niet aan mee, maar vandaag, ach, vooruit maar een keer. Dus wij allebei ons in pak 1 gehesen, en op naar de dining room op dek 2. Werden we opgewacht, en bij nog wat andere gasten aan tafel gezet, champagne erbij, menukaart erbij, alles netjes en keurig. Er waren nog zo'n 80 andere gasten, en kapitein Iglo (een Hollander) sprak wat woordjes van dank dat we er allemaal waren enzo, en daarna werd er toch wel een prima lunch geserveerd. We zaten met 8 man/vrouw aan tafel, en het is dan de bedoeling dat je een beetje converseerd met je glas champoepel in de hand en een pink omhoog. Dat converseren ging best, er zat een Canadees stel bij waar we lekker mee aan het babbelen waren, maar dat pinkje ging wat minder. We kregen ook helemaal geen aardappelen, terwijl de helft die al in z'n keel had zitten...Nee hoor, was best wel grappig om zoiets een keer mee te maken.
Verder dus alleen maar een beetje bij het golfslagbad gezeten, in de hydropool geweest, en 's avonds wat chocolade snacks verorbert die uitgedeeld werden. Gewoon een rustig dagje dus.Weinig foto's gemaakt, dus maar eentje van de zonsondergang erbij...


Morgen nog steeds op zee, en om 1600 uur worden alle Hollanders verwacht voor een glas "sparkling wine and dutch snacks". Volgens mij betekent dat frikadellen en bitterballen, dus daar gaan we zeker heen ! Kunnen we meteen zien hoeveel nederlanders er aan boord zijn, ik denk dat er misschien 25 gasten zijn.
We gaan het wel zien...

Oja , kaartje bij dit verhaal klopt niet...we zitten ergens op zee in de buurt van Jamaica ofzo...

Stay Tuned !

Carin & Eric

Reacties

Reacties

Jan en Anneke van IJpen

Goed verhaal weer.
Met kapitein Iglo had je toch wel lekkere vissticks???
Wij hebben nog wel een paar aardappels over hoor!!!!
Fijne reis verder â›´

Marie

Gelukkig dat alles goed ging, die Kaptein Iglo kan er wat van. En wat ‘n prachtige Fot Goedereede verder, en weer tot horens ??

Lonneke en peter

Fijn dat jullie het goed hebben,fijne dagen alvast! ??

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!